Serie: Breaking Bad

Rondstruinend over het grote Internet kwam ik bij een serie terecht die ik nog niet kende én die over scheikunde ging. Dit keer geen politiek correcte, informatieve, populairwetenschappelijke documentaire van de BBC, maar een knap staaltje fictie. De serie, Breaking Bad, gaat over scheikunde docent Walter White, bij wie terminale longkanker wordt geconstateerd. Om de toekomst van zijn familie op financieel gebied veilig te stellen en omdat de verzekering de kosten voor de behandeling niet dekt, besluit Mr. White met een oud student een harddrug te gaan maken en verkopen. Ze maken methamfetamine, beter bekend onder de namen meth en crystal meth. Een noot van de SJs: vieze drug, niet proberen. Bekijk het filmpje hieronder voor een voorproefje.

De serie is nu bezig in haar derde seizoen en is onder meer bekroond met vier Emmy Awards. Ik heb seizoen één inmiddels gekeken en vind de serie erg goed, al is hij in het begin wel wat deprimerend. Daar staat tegenover dat de chemie in de serie grotendeels lijkt te kloppen. Grotendeels, want in onderstaand filmpje heb ik tóch een foutje kunnen ontdekken. Herken jij hem?

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.