Vanavond op BBC2: The Story of Science

De BBC, de publieke omroep van het Verenigd Koninkrijk, maakt naar mijn mening prachtige documentaires. Wereldberoemd zijn bijvoorbeeld Planet Earth en Life. Meer in de hoek van de scheikunde vinden we Chemistry: A Volatile History (waar we al eerder over schreven) waarin theoretisch fysicus Jim Al-Khalili uit de doeken doet hoe de elementen van het periodiek systeem zijn ontdekt.

De BBC zendt nu wéér een mooie zesdelige documentaire uit getiteld The Story of Science: Power, Proof and Passion. Bekijk onderstaand filmpje voor een voorproefje.

Presentator Michael Mosley, die zelf geneeskunde studeerde, gaat in de serie na hoe prangende vragen in de wetenschap werden beantwoord. Aflevering één draaide om de vraag “What is out there?” en ging na hoe men er bijvoorbeeld achter kwam dat de aarde niet het middelpunt van ons zonnestelsel is. In aflevering twee stond de vraag “What is the world made of?” centraal. Deze aflevering had een meer scheikundig tintje en vertoonde enige overeenkomst met de serie “Chemistry: A Volatile History.”

Aflevering drie gaat om de vraag “How did we get here?” en wordt vanavond (dinsdag 11 mei) om 22.00 uur uitgezonden op BBC 2. Hieronder alvast een voorproefje. Volgende week dinsdag is er weer een aflevering.

3 gedachtes over “Vanavond op BBC2: The Story of Science”

  1. Hmm. Vreemd genoeg heb ik dit helemaal gemist. Ik zal het in ieder geval proberen te onthouden voor vanavond (en natuurlijk in overleg met de overig bewoners des huizes…).

  2. Heeft iemand misschien de aflevering van 26 mei van ‘the story of science’ opgenomen? Ik zou deze graag als dvd willen bewaren voor mijn (engelstalige) geschiedenislessen over de wetenschappelijke revolutie. Kosten worden uiteraard vergoed; woon je in de omgeving Leiden dan kan ik hem komen halen.

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.