Hoe wetenschap werkt: de ITER

Ik ben er van overtuigd dat alle soorten wetenschap begrijpelijk uitgelegd kunnen worden. Natuurlijk kan dit ten koste gaan van details omdat die de uitleg alleen maar moeilijker maken. De Scheikundejongens proberen begrijpelijk én netjes te blijven.

Hier een korte en krachtige uitleg over hoe de International Thermonuclear Experimental Reactor (ITER) werkt. Kosten noch inspiratie zijn gespaard gebleven om de lezer een inzicht te geven waar hij de rest van de met zon overgoten dag nog lang over kan napraten. Met geveinsde trots presenteren wij u: Een Wetenschapsmachine.

Afbeelding van The Onion, via Chemistry Blog

Update: oeps, waar ik ‘LHC’ schreef, bedoelde ik natuurlijk ‘ITER’. Aangepast. Dank voor de tip, Niek.

6 gedachtes over “Hoe wetenschap werkt: de ITER”

  1. Maar het plaatje gaat helemaal niet over de large hadron collider! Op het plaatje staat de ITER (international thermonuclear experimental reactor). In deze tokamak zal kernfusie worden onderzocht.
    Maar goed, wel interessante science.

    1. Jaaaahhhhh, maar het Onion artikel komt uit sept 2007 en het Chemistry Blog uit maart 2010. Dus op The Onion zoeken naar “science machine” was niet helemaal genoeg. Maar goed, bron is nu volledig.

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.