Een elementair quizje

Welkom in het nieuwe (academische) schooljaar. Sinds maandag zie ik steeds meer fresh meat dus het zal wel weer zo laat zijn. Sommige mensen hebben in de zomer lekker doorgewerkt, dus kunnen met frisse moed weer beginnen aan een nieuwe serie Scheikundejongens. Uw portie scheikunde, in hapklare brokken, elke maan-, woens- en vrijdag.

We beginnen rustig, met een quizje waarop ik werd geattendeerd door mijn favoriete wiskundige. De quiz stond NRC Handelsblad (21 augustus 2010) en antwoorden konden ingestuurd worden tot vorige week woensdag. Supersorry.

Ik had ze alle acht in een verdacht korte tijd (maar ik houd ook wel van een goeie woordgrap), dus ik daag jullie uit. Als je op de afbeelding klikt, wordt hij groter. Wil je hieronder antwoord geven en ben je geen klootzak? Zet dan even [spoiler]-tags om je antwoord.

Dank voor de tip Ionica.

5 gedachtes over “Een elementair quizje”

  1. [spoiler]boor, ijzer (slag om ijzer, 1914), wolfraam (wolf door het raam), jood, zilver (jubileum 25), koper (man bij kraam?)[/spoiler]

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.