De Magie van Wetenschap

In het programma De Magie van Wetenschap van de omroep HUMAN worden zeven briljante wetenschappers geportretteerd uit allerlei disciplines: van wiskundige Hendrik Lenstra en theologe Ellen van Wolde tot stamcelonderzoeker Hans Clevers. Het programma wordt gepresenteerd door mathematisch fysicus, en tevens voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Robbert Dijkgraaf.

Afgelopen zondag was het de beurt aan theoretisch fysisch-chemicus Theo Odijk. Odijk kreeg op zijn zevende een scheikundeboek van zijn vader en was gelijk verkocht. Ook ontdekte hij al vroeg zijn liefde voor wiskunde. Tekenend is bijvoorbeeld dat hij als tiener raketten bouwde en dat hij van te voren wou kunnen uitrekenen hoe hij een raket moest bouwen om een bepaalde hoogte te kunnen bereiken.

Odijk is door rugproblemen al een tiental jaar aan bed gekluisterd. Dit is erg vervelend, maar tegelijk geeft hem dit wel de tijd om diep over van alles na te denken. Een erg indrukwekkende reportage. Bekijk de aflevering hieronder of op uitzendinggemist. Andere afleveringen uit deze serie vind je hier.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

4 gedachtes over “De Magie van Wetenschap”

  1. Wat een ontzettend goede uitzending zeg. Misschien moet ik mijn mening over TV toch maar eens herzien. Een fascinerende man, die vragen stelt waarover ik eigenlijk nog nooit had gedacht.
    Misschien toch maar wat meer krachttraining doen.

  2. Goeie TV inderdaad. Interessant portret van die man en een mooie serie.
    Overigens .. ligt het aan mij of lijkt deze manier in zijn doen een beetje op ene JvL?

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.