MinutePhysics: Natuurkunde in een minuut

Op YouTube kwam ik het kanaal van MinutePhysics tegen. Wekelijks wordt hier in enkele minuten een onderwerp uit de natuurkunde uitgelegd met behulp van leuke tekeningen. Hoewel de onderwerpen misschien strikt genomen alleen maar natuurkundig zijn, hebben genoeg filmpjes ook chemisch tintje. Neem bijvoorbeeld het filmpje hieronder, over hoe Einstein het bestaan van atomen en moleculen afleidde aan de hand van de Brownse beweging van colloïden.

Eén van mijn andere favoriete filmpjes legt uit wat vuur is, waarom het een bepaalde kleur heeft en waarom een vlam zo’n karakteristieke vorm heeft. Daar hebben we ook al eens over geschreven. En over hoe je een groene vlam kunt maken.

En omdat het internet niet zonder lolcats kan, tot slot een filmpje over Schrödinger’s kat. Al weet ik niet of die kat wel zo blij is.

MinutePhysics is de laatste tijd erg populair geworden en heeft al ruim 210.000 abonnee’s op YouTube. Dat is drie keer meer dan Periodic Video’s!

In de bonus: de maker van de MinutePhysics-filmpjes gaf laatst een lezing over goede en slechte informatieve video’s op YouTube. Bekijk die hier.

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.