Zilvermoleculen versus ionen

Ons eerste bericht op de Scheikundejongens.nl blog, ging over Nivea’s claim op zilvermoleculen. Dit is natuurlijk belachelijk, omdat zilver niet moleculair is, maar metallisch. Ik had het vermoeden dat het over colloïdale deeltjes zou gaan, maar Nivea gebruikt geen nanotechnologie. Zilvercitraat wordt gebruikt.

Ook de reclame van Nivea is aangepast kwam ik van de week achter. Waar eerst werd gezegd ‘zilver moleculen’ wordt nu ‘zilver ionen’ gebruikt. De rest van de website bevat nog wel de term ‘zilver moleculen’.

Eindelijk krijgt mijn chemisch hart weer een beetje rust na deze kleine overwinning. Of wij hierin parten hebben gespeeld? Dat zou teveel eer zijn, ik denk het dus niet.

Hoe dan ook, iets minder leugens en meer duidelijkheid. Ik ben helemaal blij. Jullie ook?

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.