Element Hunters

Ach ja, de ruggengraad van de scheikunde. Het overzicht der overzichten; het naslagwerk der naslagwerken; de tabel der tabellen. Wat zouden we zonder moeten?

Element Hunters is een science-fiction anime serie die kinderen wil leren over het periodiek systeem der elementen. Het verhaal gaat dat er elementen verdwijnen. Eerst verdween rubidium, wat een enorme catastrofe veroorzaakte. Later verdwijnen meer elementen zoals stikstof, goud, zuurstof en koolstof. Natuurlijk moet dit zo snel mogelijk gestopt worden en een team wordt gevormd, genaamd Element Hunters. De teamleden zijn allemaal jonger dan 15 jaar, omdat de leden een flexibel brein moeten hebben voor de uitputtende opgave de wereld te redden. Mijn favoriete quote: “Zijn huid is zo sterk door Bose-Einstein condensatie. Het is meer superwapen dan ieder ander superwapen.”

Precies, dat was ook mijn eerste reactie. Ik kan nu natuurlijk een lang betoog houden over waarom ik dit wel of niet een goeie serie vind, en wat ikzelf anders zou doen als ik de regisseur was geweest, maar jullie vinden het vast veel interessanter om deze curiositeit zelf te bekijken. Wij presenteren u, aflevering 1 (Japans gesproken, Engels ondertiteld). Het lijkt als onderstaande video het niet doet door een error, maar dat is een grapje. Klik.

En voor iedereen die meer wil: er zijn genoeg torrents op het web te vinden waar wij om principiële redenen niet heen mogen verwijzen. Have fun.

2 gedachtes over “Element Hunters”

  1. Interessant filmpje. Maar de vertaling is best wel bagger, zoals het een anime betaamd natuurlijk. Het concept is nogal voorspelbaar, alhoewel het wel eens leuk is om te zien.
    Trouwens, ik vraag me af of de vertaling op 18:23 goed is gegaan…
    Voor de rest, nogal een standaard Japanse anime in mijn ogen. En het einde is echt vreemd.

  2. Leuke serie er is nog een serie die gebaseerd is op de elementen, namelijk Seikon no Qwaser, een beetje ecci…
    Maar ff als reactie op Dominique, ik weet niet of je veel anime kijkt maar de vertaling valt best mee, en het is vooral niet standaard
    (Yay, anime en scheikunde in 1, beter kan het niet)(^^)

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.