De Scheikundejongens één jaar!

Driewerf hoera voor ons! Hoera, hoera, hoera!

Vorig jaar maart werd er een reclame uitgezonden voor een deodorant waarin zilvermoleculen zouden zorgen voor minder geurtjes. Toen knapte er iets. Tijdens een pauze hebben we er hard om gelachen. Alsof we kiespijn hadden. En van het een kwam het ander. Geïnspireerd door het succes van de Wiskundemeisjes begonnen we de Scheikundejongens (SJs).

En bij een verjaardag, horen cadeautjes! Na lang nadenken hebben we maar één wens. Of eigenlijk wel meer, maar één daarvan is gratis: een eigen Wikipedia entry. Zelfbevlekking all over the place.

Nu een interessante vraag. Wie zijn onze bezoekers? Geen idee. Maar, gelukkig heeft Google het antwoord. Bij wijze van feestje, een heleboel experimentele data die we frivool zullen interpreteren. Klik op een afbeelding voor een vergrootte versie.

Het aantal bezoeken is ongelijk aan het aantal bezoekers. De dip rond de jaarwisseling komt natuurlijk doordat we in de kerstvakantie niet gepubliceerd hebben.Natuurlijk zijn we ook geïnteresseerd in hoe laat onze bezoekers langs komen. Kleine dipjes rond etenstijd.

Natuurlijk zijn we ook geïnteresseerd in hoe laat onze bezoekers langs komen. Kleine dipjes rond etenstijd.

Maar nu de vraag: waar komen onze bezoekers dan vandaan? Van alle bezoeken komt 85% uit Nederland en ongeveer 10% uit België.

Verreweg de meeste bezoeken komen uit Utrecht (17%) en Amsterdam (11%)

En wat voor OS en software gebruiken onze bezoekers?

Van de Windowsgebruikers gebruikt 63% XP, 28% Vista en 6% Windows 7. Van de Macintoshgebruikers draait ongeveer 46% Intel Leopard, 40% Snow Leopard en 6% Leopard op een PowerPC.

Browsers?

Van de Internet Explorer begruikers gebruikt 50% niet de laatste versie (IE 8), van de Firefox gebruikers gebruikt 90% geen FF3.6.

En als laatste de combinatie browers per besturingssysteem.

Tot slot de vraag wat de SJs ons allemaal hebben opgeleverd. 140 Berichten, 6 pagina’s en meer dan 300 reacties. In het afgelopen jaar zijn we tweemaal van domeinnaam gewisseld en we zijn erg blij met de huidige opzet van de weblog. Vooral de nieuwe profielwerkstukpagina vinden we een hele aanwinst. Natuurlijk zullen we hem blijven updaten, maar we zijn altijd bezig om nieuwe dingen te verzinnen voor de SJs. Zo hebben we sinds een maand of wat ook een eigen Twitter waar we inside scoops los laten en updaten over nieuwe berichten op de SJs. En de SJs zijn ook prima te volgen via de iPod Touch en iPhone.

En de grootste hoogtepunten? Een respectabele trouwe fanbase, twee aanbiedingen voor een column, één aanbieding om een boek te gaan schrijven, een baan én een televisieoptreden.

16 gedachtes over “De Scheikundejongens één jaar!”

  1. Wat ik nog vergeten ben te vertellen: we (lees: Google Analytics) kunnen geen RSS lezers meetellen; Ik ben al bezig geweest om die ook in een fatsoenlijke grafiek te zetten. Als iemand ons met een RSS reader bezoekt kunnen we trouwens ook maar slecht zien hoe goed iemand iets leest (tijd, diepte, enz).

  2. Het kan wel een beetje, mits je a: je feed via feedburner laat lopen (wat automagisch kan via de Feedsmith-plugin), b: in het tabblad ‘analyze’ klikt op ‘configure stats’ en de optie ‘ Track clicks as a traffic source in Google Analytics’ aanvinkt. Je krijgt dan nog geen inzicht in Analytics van pure feedlezers, maar wel van bezoekers via rss. Het is een begin, nietwaar?

 1. Gefeliciteerd!
  Ik was er niet vanaf het begin bij, maar sinds het verhaal over ijzer in de cornflakes ben ik een trouwe volger 🙂

 2. Gefeliciteerd! Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst? Kunnen jullie je bezoekers tegen tijd data fitten en extrapoleren?

  1. Tuurlijk, als jij zegt aan wat voor functie: lineair, kwadratisch, exponentieel (met of zonder “achtergrondruis”). U vraagt, wij draaien.

  2. Exponentieel natuurlijk. Dat lijkt me het meest logisch, aangezien nieuwe lezertjes via mond-op-mondreclame tot scheikundejongens.nl komen.

 3. Bedankt voor het lesje Nederlands 🙂

  Zeer overtuigende fit! Aldo, je zult moeten gaan nadenken hoe je je op gaat stellen wanneer de Chinese overheid vervelend gaat doen.

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.