Hoe was de nacht van de nerds?

Heel raar. Als je aan de bètahoek vraag hoe hip nerds zijn, krijg je een positief antwoord. Als je het daarentegen aan de sociologen vraagt, vertellen ze je dat de stijlvolle en hippe nerd niet bestaat. Het zijn hipsters die zichzelf een nerd-stijl hebben aangemeten. Nerds worden gepest, leren graag iets nieuws, hebben inderdaad een beugel en/of een bril en ze kunnen je computer fixen. Misschien is het ook wel een stijl die hipsters zichzelf aanmeten.

Afgelopen zaterdagavond was het groot feest in nerdminnend Nederland. In Science Center NEMO was de Night of the Nerds. Natuurlijk is mijn mening bevooroordeeld, dus heb ik wat van mijn vrienden gevraagd wat zij ervan vonden. Voor iedereen die ook op NotN was: ik hoor graag in de commentaren wat jullie, lezers, ervan vonden.

Daphne
Ik moest even nadenken over wat ik nou het leukst vond, maar hier is het dan: Ik ben o.a. naar de Nerdtalk over chemisch koken geweest, waarin chemisch koken werd uitgelegd en een kok demo’s gaf. Het allerleukst vond ik het ‘drakenzoethoudertje’. Hierbij maakte de kok een schuim van zoethoutextract in water en bevroor een klodder hiervan in vloeibaar stokstof. Vervolgens stopte hij zo’n bevroren klodder in zijn mond en kwam er ‘rook’ uit zijn neusgaten. Dat gaf een erg komisch effect!

Dominique
Mijn keuze is gevallen op de Nerdtalk van Collapsus.com. Het verhaal ging over een game dat de problematiek achter het energievraagstuk probeert duidelijk te maken aan de hand van filmfragmenten, een strategiegedeelte en achtergrondinformatie. Ik heb niet voor deze Nerdtalk niet gekozen omdat ik het een goed idee vind, of vanwege het feit dat het best leuk lijkt om te doen, maar om de nerd te eren die het praatje gaf. Helaas was dat een bevestiging van het stereotype nerd, want het verhaal wat hij vertelde was jammerlijk en een verspilling van de tijd. Waarom dan toch deze nerdtalk behandelen? Het is Night of the Nerds! Verering van de nerd at its best (or worst)! Zodra hij de techniek weer zijn gang liet gaan, was het fantastisch om te zien. Voor mij datgene waar NotN om draait in een notendop.

Freddy
Ik ging onder andere naar de Nerdtalk over de toekomstige voedselvoorziening in de Westerse wereld (= insecten eten). Naderhand was er een vragenrondje. De eerste persoon die een vraag stelde, kreeg van de zaalvoorzitter het commentaar “Zozo, dat is een echte nerdvraag!” Normaal gesproken is dat natuurlijk niet zo aardig om te zeggen, maar afgelopen zaterdag mochten dat soort opmerkingen als compliment worden opgevat.

Een echt nerdfeest == suffe muziek && weinig dansende mensen

Winnie
Ik vond het eten van de insecten wel erg leuk. Het verbaast me dat het eigenlijk best lekker is met chocola 🙂 of curry kruiden. Levende meelwormen eten vind ik dan wel weer iets minder aantrekkelijk.

Aan het einde van de avond, tijdens het slotfeest, kwamen we Bright.tv tegen. Wat waren hun observaties?

Lieve mensen van Oktober Kennismaand — speciaal Kim en Nathalie — dank jullie wel voor de vette avond. Volgend jaar zijn de Scheikundejongens in ieder geval weer van de partij.

3 gedachtes over “Hoe was de nacht van de nerds?”

  1. Wahahahaha, wat staan we weer fantastisch sexy op die film Aldo :-/
    Ik sluit me helemaal bij Dominique aan trouwens, het Collapsuspraatje was precies zoals hij omschreef; de spreker was DE typische nerd, maar de videobeelden waren fantastisch 😀 Superavond, heel erg bedankt!

  2. hey ik zag mezelf nog op de film met mijn vriendin en haar vriend dat is echt awesome.
    ik wist niet dat jullie ook een filmpje op de site hadden gezet.
    ik herrinner me nog wel dat voordat we bij het chemisch koken naar binnen gingen we 2 jongens tegen kwamen van deze site. ik moet nu een ckv verslag maken en dacht ik doe het over night of the nerds en toen kreeg ik deze site als zoekresultaat!
    geweldig om dat weer te zien!

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.