De cult van de labjas

Iedere scheikundestudent zal een aantal dingen moeten kopen: een stapel boeken, een molecuulbouwdoos en een labjas. Vooral dat laatste is natuurlijk wel heel speciaal. Er zijn namelijk niet zoveel beroepsgroepen die een labjas nodig hebben. Sommigen hebben hem voor de status, anderen omdat het van hen verwacht word, maar chemici hebben hem uit pure noodzaak. Vanzelfsprekend worden er hoge kwaliteitseisen gesteld aan zo’n mooie, witte labjas.

Vanaf daar het formele gedeelte. Vanaf dan wordt de reinheid van de labjas overgelaten aan de genade van de student. Een ware cultuur ontstaat rondom de jas. Er zijn studenten die erop tekenen, aantekeningen maken en bijnamen op de jas tekenen. Er worden zuur, loog en anorganisch zouten in de meest prachtige kleuren gemorst. Maar het begint allemaal bij de maat: heb je de juiste maat te pakken kunnen krijgen, of lette je even niet op?

De PhD comics “Piled Higher and Deeper” heeft er een serie comics over gemaakt.

Via Piled Higher and Deeper

Een gedachte over “De cult van de labjas”

  1. Dat, in combinatie met je recente carrière als mode-criticus, zal je ongetwijfeld enthousiasmeren voor de catwalk met labjassen.

    “Ter promotie van de chemische industrie, is afgelopen jaar bedrijfskleding ontworpen. Tijdens de C2W Career Expo wordt deze kleding voor het eerst geshowd aan een groot publiek.

    Project Bedrijfskleding is een project binnen de Human Capital Chemie en heeft als doel te laten zien wat voor innovatieve, duurzame en vooruitstrevende sector de chemie is. Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hebben in opdracht van DuPont en Maître Paul kleding ontworpen die voldoet aan de eisen van comfort en veiligheid. Kledingproducent PWG heeft hiervan een eerste oplage gemaakt, uitgevoerd in de juiste stoffen.

    Tijdens de lunch om 12.30 uur wordt de kleding voor het eerst geshowd en kan het grote publiek kennis maken met de nieuwe bedrijfskleding.”

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.