Reageren met je sociale media-accounts

Vanaf vandaag hebben de Scheikundejongens een spiksplinternieuw login- en reactiesysteem om spam tegen te gaan. Dat was wel nodig, want de afgelopen twee jaar hebben we ongeveer drieduizenden spamberichten gehad. Gelukkig worden die grotendeels automatisch gefilterd, maar we controleren wel met de hand of niet per ongeluk een echte reactie tussen de spam is beland. Om dat tegen te gaan, hebben we vanaf vandaag extra functionaliteit.

Wanneer je niet bent ingelogd op onze site en toch wilt reageren, moet je een zogeheten CAPTCHA invullen. Dat betekent dat je twee woorden moet overtypen die in een plaatje staan afgebeeld. Computers zijn hier niet zo goed in, dus daarmee laat je zien dat je geen spammer bent. Het systeem dat wij gebruiken is reCAPTCHA. Hierbij worden de woorden die je invult ook nog nuttig gebruikt, namelijk voor het digitaliseren van boeken.

We begrijpen echter dat het irritant is om steeds twee woorden te moeten overtypen als je wilt reageren, vooral als je wat vaker op onze site komt. Daarom kun je voortaan ook inloggen op onze blog met verschillende diensten, zoals je Google- (lees: Gmail), Twitter- en Hyves-accounts. Ben je eenmaal ingelogd, dan kun je direct reageren en hoef je geen naam, e-mailadres en CAPTCHA meer in te vullen. Je kunt inloggen door in het reactieformulier op ’t juiste icoontje te klikken, of door in het Meta-menu (verplaatst naar rechtsboven) op inloggen te klikken. Wil of kun je niet inloggen met één van de genoemde diensten, dan kun je ook een gebruikersnaam aanmaken door in het Meta-menu op registreren te klikken.

In de toekomst willen we het ook mogelijk maken om je Facebook en Windows Live (lees: Hotmail) accounts te gaan gebruiken om in te loggen, maar dat vereist nog wat werk. We laten het weten als dat werkt.

Mocht je onverhoopt tegen problemen aanlopen, andere rare dingen tegenkomen of het er niet mee eens zijn, laat het dan weten in de reacties of vul het contactformulier in.

3 gedachtes over “Reageren met je sociale media-accounts”

    1. Dat is zeker iets om trots op te zijn, zeker gezien jouw weblog al een jaar offline is.

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.