Breaking Bad bij de VPRO

Ik ben al tijden enorm fan van de serie Breaking Bad, waar ik vorig jaar ook al wat over schreef. De serie gaat over een scheikundeleraar, Walter White, bij wie terminale longkanker wordt vastgesteld. Er zijn wel wat behandelingen mogelijk die Walter langer kunnen laten leven, maar die zijn peperduur en worden niet vergoed door de verzekering. Ook wil Walter dat zijn familie niet in financiële problemen komt als hij er straks niet meer is. Om aan geld te komen, besluit Walter met een oud leerling methamfetamine (ook wel bekend als crystal meth) te gaan maken en verkopen. Dat leidt natuurlijk tot alleen maar meer ellende. Tip van de Scheikundejongens: niet doen dus.

Voor iedereen die deze serie graag ook wil zien, is er goed nieuws: de serie komt nu ook in Nederland op de televisie, want de VPRO gaat hem uitzenden. Van maandag 2 januari tot 9 januari wordt dagelijks een aflevering van seizoen 1 uitgezonden, om 23.15 uur op Nederland 3. Daarna, vanaf 15 januari, wordt elke zondag een aflevering van seizoen 2 uitgezonden op dezelfde tijd en zender. Kijken dus!

Een gedachte over “Breaking Bad bij de VPRO”

  1. Wat een verpletterende serie is dit. Prachtig gecast, humor in het kwadraat en oh oh oh wat een bijzondere sfeer zit erin. Extreem verslavend. Ik was ook gelijk om. De scene met het chemisch toilet, de schildpad, Hanks “Hell yeah” – Breaking Bad heeft alles. Hartverscheurend mooi.

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.