Profielwerkstukken

Omdat we zoveel bezoekers krijgen die geïnteresseerd zijn in profielwerkstukken, hebben we besloten om een profielwerkstuk (PWS) pagina in te richten. We hebben genoeg ervaring met middelbare scholieren die naar onze universiteit mailen om begeleiding te vragen voor hun PWS. Niet alleen krijgen we hele leuke ideeën, maar ook hele slechte ideeën. Zoveel, dat we bijna een webpagina vol zouden kunnen schrijven met PWS ideeën.

Dus, aan jullie de vraag: hebben jullie nog goeie ideeën voor een scheikunde PWS? Reageer hieronder, of vul het contactformulier in. Natuurlijk zijn we ook geïnteresseerd in (zowel goeie als slechte) ervaringen en slechte plannen.

De thema’s waarin wij alle onderwerpen willen indelen zijn als volgt:

 1. Anorganische chemie
 2. Biochemie
 3. Fysische chemie
 4. Katalyse
 5. Organische chemie
 6. Theoretische chemie

Ook willen we elk thema weer onderverdelen in 3 typen:

 • Analyse
 • Literatuurstudie
 • Synthese

Natuurlijk zijn er onderwerpen die niet samen gaan met bepaalde typen (een synthese gaat niet met theoretische chemie). Verder zijn dit natuurlijk de belangrijkste thema’s. Andere thema’s kunnen zijn: astrochemie, geschiedenis van de scheikunde en pharmacologie. Die gaan we (misschien) indelen in bovenstaande thema’s.

Dus, aan jullie de vraag: hebben jullie nog leuke ideeën? Laat het ons weten!

2 gedachtes over “Profielwerkstukken”

 1. Hallo,

  Wij zijn Gijs, Mark en Stijn.

  We doen ons pws over biobrandstof en hebben een aantal vragen daarover.

  vraag1: Wat zijn de grootste verschillen tussen bio- en gewone brandstof? (buiten de winning en productie)

  vraag2: Is het goedkoper en beter is om biobrandstof te gebruiken?

  vraag3: Hoe werkt een biobrandstof motor? ( in een auto bijvoorbeeld)

  Hopelijk kan iemand ons hier mee helpen, en alvast bedankt voor de hulp

  Groetjes Gijs, Mark en Stijn

  1. Beste Gijs, Mark en Stijn, goeie vragen. Schrijf de antwoorden op deze vragen uit, en je hebt een compleet verslag. Het zou een beetje jammer zijn als ik ze nu zou gaan beantwoorden, want dan heb ik jullie verslag geschreven. Toch wil ik jullie wel op de goeie weg helpen:

   1) de manier van winning;
   2) dat hangt van verschillende factoren (zoals de manier van winning) af;
   3) ik denk hetzelfde.

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.