Hoe wetenschappers elkaar zien

In de wetenschap zijn er een hoop stereotypen. Je werkt vaak intensief samen met niet zo’n grote groep. Om de zoveel tijd (maanden voor studenten, maar jaren voor promovendi en post-docs) verhuis je naar een nieuw lab (in misschien een nieuw land) met nieuwe mensen. Helaas maar waar: vaak zijn die mensen helemaal niet zo nieuw, maar lijken ze eigenlijk wel een beetje op die vorige groep.

Al een tijdje heb ik onderstaande afbeelding in handen. Ofwel, de Engelse versie (gemaakt door @biomatushiq?). Voor jullie vermaak heb ik het origineel vertaald naar het Nederlands. Ik hoor graag in de commentaren hoe er jullie het er (niet) mee eens zijn.

Een gedachte over “Hoe wetenschappers elkaar zien”

  1. Leuk hoor. Alleen noemen we een technician in het nederlands meestal (bij ons tenminste) een analist. Naar de letter is dat natuurlijk niet echt hetzelfde, maar dat is wel de positie die bedoeld wordt.

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.