Eerste lustrum: we zijn 5 jaar!

Vandaag bestaan de Scheikundejongens vijf volle jaren. Driewerf hoera!

Aldo (links) en Mark (rechts) bij de VPRO “Breaking Bad” pubquiz als “de chemici die jullie zullen leren hoe je crystal meth maakt”. Yeah right ;)
Aldo (links) en Mark (rechts) bij de VPRO “Breaking Bad” pubquiz als “de chemici die jullie zullen leren hoe je crystal meth maakt”. Yeah right 😉

Een paar dingen die we vandaag kwijt willen:

  1. We’re still going strong. Voor iedereen die vraagt wat we tegenwoordig doen, heb ik goed nieuws. Door ons promotieonderzoek hebben we helaas veel minder tijd om regelmatig de stukjes te schrijven die jullie van ons gewend waren. Aan de andere kant zijn we nog steeds bezig met hetzelfde doel van de Scheikundejongens: lekker doen wat we zelf leuk vinden. En dat is praten en schrijven over scheikunde, vooral naar mensen die intrinsiek geïnteresseerd zijn en op een breed niveau. De laatste tijd worden we steeds vaker benaderd door onderzoeksjournalisten en redacties van publieke omroepen en dat vinden wij onwijs leuk. Tot zover wij in de toekomst kunnen kijken, willen we daar zéker mee door gaan.
  2. De inside-grap. Al jaren hebben Mark het inside-grapje dat we ons soms wel een beetje de modepolitie van de chemie voelen. Want wie controleert nou of wat de NOS of de Keuringsdienst Van Waarde zeggen, waar is? Zoals ik hierboven al schreef, zijn er genoeg onderzoeksjournalisten die contact met ons zoeken en dat is precies wat we graag zien: betere communicatie tussen De Journalistiek en De Wetenschappers (in Hun Ivoren Toren). Maar ja, wat nou als die media helemaal geen zin/tijd/energie/ruimte/etc. heeft/wil/mag voor fact-checking? Dan helpen we ze even. Eerlijk gezegd weet ik niet meer of iemand de geuzennaam ooit heeft geponeerd, of dat wij er zelf mee zijn begonnen, maar nu noemen we elkaar nog wel eens De Chemiepolitie. Zodoende vinden we het wel grappig om dan ook de bijbehorende domeinnaam te registreren, et cetera. Dus met veel meer trots dan eigenlijk nodig is, presenteren wij jullie onze tweede domeinnaam:

    www.chemiepolitie.nl

    (beschikbaar vanaf het moment dat de DNS is geüpdatet).

  3. Volg ons. Soms vragen mensen wel eens waar we nou mee bezig zijn, omdat de blog zo leeg is. De beste manier om te volgen wat we doen, zijn Twitter en Facebook. Op het moment hebben we 97 Facebook-volgers (mooi priemgetal!), maar op zo’n speciale dag als ons eerste lustrum, is een drie-digit-aantal wel leuk. Dus houd in de gaten wat we doen en volg ons.

Tot slot, bedankt aan alle mensen die ons in de afgelopen jaren van advies hebben voorzien, gevraagd én ongevraagd, en alle mensen die ons hebben uitgenodigd om voor hen te schrijven, te praten, op te treden, en onderzoekjes te doen. En een enorme knuffel en bedankje naar onze vriendinnen en inspiratiebron: de Wiskundemeisjes. Thanks!

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.