Geef je op voor De Slimste Scheikundige

Bij welke temperatuur kookt helium? Welke stof zorgt voor kurksmaak in wijn? Waar ruikt de ester butylbutyraat naar? Weet jij het goede antwoord op deze vragen? Dan kun je meestrijden naar de titel van ‘De Slimste Scheikundige.’

Om het 115-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Chemie Vereniging te vieren, organiseren zij deze quiz. Er zijn zes voorrondes en 1 finale. De hoofdprijs bestaat uit een glazen standaard en een geldbedrag van €1150. De finale vindt 9 oktober plaats in Diligentia in Den Haag en wordt gepresenteerd door niemand minder dan Philip Freriks.

Het publiek luistert aandachtig naar de vragen die Aldo stelt. Zou De Slimste Scheikundige van Nederland hier al op de foto staan? Foto: Ruben van Meerkerk.

De voorrondes vinden de komende maanden plaats, maar ook verspreid door het hele land. De eerste ronde vond plaats in Leiden en werd gewonnen door Michael Meijer. Hier is een overzicht van data en locaties van de overige 5 rondes:

  • 26 maart Groningen
  • 9 april Terneuzen
  • 15 mei Enschede
  • 29 mei Geleen
  • 7 juni Oss

Geef je hier op om mee te doen aan de voorrondes.

Michael Meijer ontvangt een medaille omdat hij de voorronde in Leiden won. Foto: Ruben van Meerkerk.

De voorrondes worden gepresenteerd door de legendarische Scheikundejongens zelve! Dus heb je ons al eens willen ontmoeten, of wil je je scheikundige kennis testen? Geef je dan snel op. Meedoen is gratis en inschrijven kan tot op de dag van de quiz. We zien je graag verschijnen!

De prijzen die te winnen zijn: een glazen standaard en €1150 voor de winnaar van de finale, en een medaille voor de regiowinnaar.

edit Datum voorronde Geleen toegevoegd.

Geef een antwoord



Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.