Dance your PhD 2011

Het leven van een promovendus bestaat voornamelijk uit hard werken en niet opgeven. Labwerk, verslagen schrijven, onderwijs geven, artikelen publiceren, posters maken en werkbesprekingen. Maar heel af en toe is er ook tijd voor ouderwets klooien. Maar al die promovendi hebben een slag van de molen gehad, dus ook aan ontspanning moet een wetenschappelijk tintje zitten. Een voorbeeld van zo’n rare ontspanning is “Dance your PhD”, een wedstrijd waarin promovendi worden opgeroepen om hun promotieonderzoek uit te beelden in dans. Een tweede regel is dat de promovendus in kwestie zelf ook meedoet in de dans.

Afgelopen vrijdag is de winnaar bekend gemaakt. Dit jaar waren er 55 inzendingen, waaruit er vorige week 16 finalisten zijn gekozen. Zonder verder oponthoud, presenteren wij jullie de winnaar: “Microstructure-Property relationships in Ti2448 components produced by Selective Laser Melting: A Love Story.”

Een goed verhaal over hoe titaan botten kan versterken. Joel Miller is biomedisch ingenieur aan de Universiteit van Western Australia in Perth. Hij won de $1000 en een reisje naar België, alwaar hij op 22 november op TEDxBrussel zijn prijs in ontvangst mag nemen. Ik vind het supergaaf. Kan niet wachten tot ik mijn eigen promotieonderzoek kan Dubsteppen.

Andere prijzen ($500 elk) gingen naar biologie, chemie en sociale wetenschappen. Graag deel ik ook nog even deze bizarre video van FoSheng Hsu, van de Universiteit van Cornell, VS, de winnaar uit de chemie-categorie. Een elegante rondleiding langs de verschillende stappen van de röntgenkristallografie van eiwitten.

Ben je zelf promovendus/promovenda/aio/PhD student en wil je ook meedoen aan Dance Your PhD? Niet gevreesd, volgend jaar is er wéér een Dance Your PhD. Houd daarvoor ScienceNOW in de gaten op Facebook en Twitter.

2 gedachtes over “Dance your PhD 2011”

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.