Goede voornemens

Hèhè, daar zijn we dan weer. 2010. Wel even wennen hoor. Iedereen genoten van de 65 miljoen euro aan pyrotechnische meuk die we verbrand hebben?

Waar ik me al een tijdje over verwonder — maar gelukkig is dat nu weer eventjes voorbij — is dat er zoveel journalisten en andere schrijvers lijstjes maken. Elk jaar opnieuw en elk jaar dezelfde andere lijstjes. Wat me afgelopen oudjaar opviel is dat iedere lijstjesmaker zijn proza begint met op te merken dat er zoveel lijstjesmakers zijn. Iets met een pot en een ketel. En zwart zien.

Op oudejaarsavond vroeg een mede-feestganger mij of ik nog goede voornemens had. Natuurlijk heb ik die. Sterker nog, ze zijn ieder jaar hetzelfde.

Een ander voorbeeld van een van mijn goede voornemens
Een voorbeeld van een van mijn gebruikelijke goede voornemens.

Maar dit jaar heb ik een speciaal voornemen.

Lieve kranten- en magazineredacteuren, met liefde zou ik voor jullie uitgave een maandelijks of wekelijkse column schrijven over de misstanden in en het opvallend nieuws over échte scheikunde. Deze weblog is mijn portfolio en mijn drijfveer is mijn liefde voor wetenschap en de Nederlandse taal.

Lieve lezers, ik wens jullie namens alle andere Scheikundejongens, een fantastisch nieuw decennium vol Nerderigheid.

6 gedachtes over “Goede voornemens”

  1. Whahaha, briljant! ik lees je weblog met het shirt wat die print heeft aan! 😀

    Also, dat je wens uit mag komen en alle nerderigheid nog veel groter en beter mag worden 🙂

  2. Dankjewel, ik wens ook iedereen een geweldig 2010! En Aldo, het lijkt me echt supertof als je echt een rubriekje in de krant krijgt, dan zou ik misschien zelfs eens de krant lezen!

  3. Ik wens jullie scheikundejongens en alle lezertjes ook een nerderig decennium toe!
    Het lijkt me ook zeker goed voor de bèta-kennis van het Nederlandse volk als jij een column mocht schrijven over scheikunde, Aldo. In de Sp!ts of Metro zou het leukste zijn. Die worden denk ik door de meeste mensen gelezen, en dan kan ik in de trein live de reacties van mensen zien tijdens het lezen van je column.

Geef een antwoordHet e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.